سلامت بدن, مادران و کودکان, ویتامین ها و مکمل ها

6 ویتامین ضروری قبل از اقدام به بارداری

ویتامین ضروری قبل از اقدام به بارداری

اگر معتقد و علاقه‌مند باشید که صاحب فرزند شوید، بی هیچ شکی دوست داری از جان، مال و زمان خود برای او هزینه کنید تا بهترین شرایط زندگی را داشته باشد. ناگفته هم پیدا است که این قصد مهم تنها با برنامه‌ریزی دقیق، آینده‌نگری و در نظر گرفتن جزئیات امکان دارد. برنامه‌ریزی برای زندگی، سلامت، شادی و موفق شدن فرزند شما حتی پیش از این که پا به این دنیا بگذارد آغاز می‌شود

شما قبل از آن که اقدام به بارداری کنید، بایستی آمادگی‌هایی حداقلی کسب کنید. آمادگی جسمانی بدن مادر برای پذیرایی و مراقبت از این مهمان عزیز و تازه از راه رسیده یکی از اولین این برنامه‌ریزی‌ها است. تأمین چند ویتامین ضروری قبل از اقدام به بارداری، یکی از مهم‌ترین کارهایی است که می‌تواند سلامت شما و فرزندتان را در آینده تعیین و تقویت کند. در این مقاله از وبلاگ داروخانه آنلاین دارو به سؤال‌های متداول درباره‌ی این ویتامین‌ها و اهمیت مصرف‌ ویتامین ضروری قبل از اقدام به بارداری به تفصیل صحبت خواهیم کرد.

آیا لازم است قبل از اقدام به بارداری مکمل مصرف کنم؟

ممکن است نظرات متفاوتی برای این سؤال وجود داشته باشد، اما همه‌ی آن‌ها اتفاق نظر دارند که نباید تا گرفتن نتیجه‌ی آزمایش بارداری صبر کرد. هر زمانی که تصمیم بگیرید برای بارداری اقدام کنید، علاوه بر برنامه‌ریزی کردن برای کارهای مهمی مثل ویزیت مرتب با متخصص زنان و ترک (هر چند موقتی) رفتارهای ناسالم مثل سیگار کشیدن، باید برنامه‌ریزی و مصرف مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌های ضروری در دوران بارداری را هم شروع کنید. ممکن است چند هفته، سلامتی چندین ماه طول بکشد تا باردار شوید.

به علاوه تا چند هفته پس از لقاح هم نمی‌دانید که به هدف خور رسیده‌اید یا نه. به همین دلیل باید بدن خود را برای این دوران مهم پیشاپیش آماده کنید. انتخاب و مصرف کردن مکمل‌های دوران بارداری بخش مهمی از مراقبت‌های قبل از بارداری هستند. خوشبختانه ماهی را هر وقت از آب بگیرید، تازه است. اگر بدون آمادگی قبلی و به تازگی باردار شده‌اید، به محض اینکه متوجه شدید باردار هستید مصرف این مکمل‌ها را شروع کنید.

پزشک متخصص زنان شما در نهایت ممکن است یک نام تجاری به خصوص را پیشنهاد کند یا حتی آن را در نسخه‌ی شما تجویز کند تا کار برای شما آسان‌تر شود، اما پیشنهاد ما این است که منتظر این تجویز نمانید. زیرا در سه ماهه‌ی اول بارداری نه فقط روزها، بلکه دقیقه‌ها و ثانیه‌ها هم اهمیت فوق‌العاده‌ای دارند.

آیا لازم است قبل از اقدام به بارداری مکمل مصرف کنم؟ 

چرا باید قبل از بارداری هم مکمل‌های دوران بارداری را مصرف کنید؟

پاسخ به این سؤال ساده است؛ بارداری منابع بدن شما را مصرف و در نتیجه شما را ضعیف می‌کند. فرزند نازنین و کوچک شما برای دریافت مواد غذایی، راهبی جز استفاده از منابع طبیعی بدن شما ندارد. به همین دلیل است که زنان باردار در این ۹ ماه بخش بزرگی از روزها را با احساس تهوع، خستگی، درد، گرفتگی، بدخلقی، گریه و فراموشی سپری می‌کنند. اگر قبل از این که تصویر فرزندتان در سونوگرافی دیده شود، خود را آماده کرده باشید، کار بدن‌تان را برای تأمین غذا و انرژی لازم برای هر دوست شما آسان می‌کنید. با تقویت بنیه و منابع ویتامین و مواد معدنی بدن‌تان، علاوه بر رشد بهتر جنین و جلوگیری از بسیاری از مشکلات احتمالی آینده، سلامتی خود را نیز محافظت می‌کنید.

کپسول پریناتال ویتالی تون ۶۰ عددی

کپسول پریناتال ویتالی تون ۶۰ عددی

کپسول پریناتال ویتالی تون غنی شده با اسیدهای چرب ضروری (امگا ۳) از سری مکمل های تغذیه ای ویژه بانوان است. مصرف کپسول پریناتال پیش از دوران بارداری و پس از آن به تامین املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن مادر کمک می کند.

دلایلی برای مصرف مولتی ویتامین هنگام اقدام برای بارداری

– همان طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، تخمک‌های سالم یکی از اساسی‌ترین ارکان لازم برای یک بارداری سالم هستند. تغذیه کامل بدن حداقل ۹۰ روز قبل از رشد کامل تخمک و رها شدن آن از تخمدان ضروری است.

– بیایید با خودمان صادق باشیم، خوردن تمام مواد مغذی توصیه شده در طول روز بسیار سخت است. اینجا است که یک مولتی ویتامین دوران بارداری با جبران کمبودهای شما را نجات می‌دهد.

– مواد معدنی و ویتامین‌هایی که از مصرف مولتی‌ ویتامین قبل از بارداری دریافت می‌کنید، می‌تواند به طور بالقوه از خطر زایمان زودرس جلوگیری کند و آن را به نصف کاهش دهد!

– از نظر بالینی ثابت شده است که مصرف مولتی ویتامین پیش از آغاز بارداری و در حین اقدام برای آن، نقص‌های بدو تولد مانند نقص قلب، شکاف کام و بدشکلی اندام‌ها را کاهش دهد. این نقایص مادرزادی عبارتند از نقص لوله عصبی، نقص قلب، بدشکلی اندام ها و شکاف کام.

دلایلی برای مصرف مولتی ویتامین هنگام اقدام برای بارداری

– از لحظه‌ای که لقاح اتفاق می‌افتد، اسید فولیک برای رشد جنین بسیار مهم است. در ماه اول بارداری، لوله‌ی عصبی کودک رشد می‌کند که یکی از حیاتی‌ترین مراحل رشد جنین است. مصرف کافی اسید فولیک به رشد جنین شما کمک می‌کند.  – ویتامین D در دوران بارداری بسیار مهم است. بعضی از زنان، به ویژه در طول فصل زمستان، به اندازه‌اب که برای خود و فرزندشان کافی باشد، ویتامین D دریافت نمی‌کنند. ویتامین D برای  داشتن استخوان و دندان‌های قوی نوزاد شما لازم است. همچنین خطر سقط جنین در سه ماهه‌ی اول بارداری را می‌کاهد.

– ماده‌ای به نام DHA که نوعی اسید چرب امگا۳ است که در بسیاری از مولتی ویتامین‌های دوران بارداری وجود دارد. این ماده به بهبود کیفیت تخمک کمک می‌کند و رسیدن به سطح ایده‌آلی از هورمون‌های تولید مثل را ممکن می‌کند. همچنین کیفیت مخاط دهانه‌ی رحم را که برای رسیدن اسپرم به تخمک لازم است، بهبود می‌بخشد.

– آیا می‌دانستید زنان باردار دو برابر آهن نیاز دارند؟ آهن موجود در ویتامین های دوران بارداری به بدن شما کمک می کند که هموگلوبین _ پروتئین موجود در گلبول‌های قرمز خون که اکسیژن را به اندام‌ها و بافت‌های بدن می رساند_ تولید کند.

بیشتر بخوانید: بهترین زمان مصرف قرص مولتی ویتامین در بارداری

مواد معدنی و ویتامین ضروری قبل از اقدام به بارداری

۱. فولیک اسید

یکی از مهم‌ترین ویتامین ضروری قبل از اقدام به بارداری ویتامین‌های گروه B یا همان ویتامین B9 است. اگر قبل از بارداری، سطح اسید فولیک در بدن شما به اندازه‌ی کافی بالا باشد، خطر مبتلا شدن نوزاد به نقص لوله‌ی عصبی تا ۷۰ درصد کاهش خواهد یافت. نقص لوله عصبی نوعی اختلال در مغز یا نخاع است که با نام اسپینا بیفیدا یا شکاف در مهره‌ها هم شناخته می‌شود. این عارضه چندان شایع نیست اما طیف وسیعی از مشکلات را نظیر مشکلات حرکتی، مشکلات مثانه و روده و مشکلات یادگیری در بر می‌گیرد.

به اکثر زنان توصیه می‌شود که هر روز ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک مصرف کنند. خوراکی‌هایی مثل آووکادو، انبه، انواع عدس، زرده‌ی تخم‌مرغ و چغندر حاوی ویتامین B9 هستند. اما خوردن غذاهای سرشار از فولات به تنهایی برای محافظت از فرزند شما کافی نیست، بنابراین به مصرف مکمل نیز احتیاج است. برخی از افراد به دلیل شرایط ویژه‌ی خود (مثلاً ابتلاء به دیابت، صرع یا مصرف نوشیدنی‌های الکلی) به دوز بالاتر اسید فولیک نیاز دارند. در این باره حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

دلایلی برای مصرف مولتی ویتامین هنگام اقدام برای بارداری

۲. ویتامین D

حتی اگر باردار نباشید هم ویتامین D، یک ماده مغذی ضروری است که به تنظیم مقدار کلسیم و فسفات در بدن کمک می‌کند و بر سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و ماهیچه‌ها اثر دارد. دریافت نکردن ویتامین D کافی می تواند منجر به مشکلاتی در استخوان ها شود. کمبود ویتامین D می‌تواند خطراتی چون ابتلاء به دیابت، زایمان زودرس، وزن کم نوزاد حین تولد یا نرمی استخوان داشته باشد. همچنین این نوزادان شانس بیشتری برای ابتلاء به حساسیت‌های جدی دارند.

۳. ویتامین B12

به زنانی که قصد بارداری دارند، مادران باردار و مادران شیرده توصیه می‌شود روزانه ۲/۸ میکروگرم (mcg) B12 مصرف کنند. منابع حیوانی متعددی مانند تخم‌مرغ کامل، شیر گاو، دل و جگر گوسفند، ماهی ساردین و ماهی سالمون حاوی ویتامین B12 هستند. متأسفانه منابع گیاهی ویتامین B12 ندارند مگر این که غنی شده باشند. به همین دلیل است استفاده از مکمل حاوی این ویتامین خصوصاً برای مادران باردار و شیرده اهمیت بسیار ویژه‌تری دارد. از شایع‌ترین علامت‌های کمبود ویتامین B12 می‌توان به خستگی، حس سبک بودن سر، کبودی یا خون‌ریزی در نقاط مختلف بدن و کم کردن وزن اشاره کرد.

بعضی از نقص‌های مادرزادی مغز و نخاع مانند شکاف در مهره‌ها و بی‌مخ‌زایی با کمبود ویتامین B12 ارتباط مستقیم دارند. با غنی سازی مواد غذایی، بروز نقص لوله عصبی به طور چشمگیری کاهش یافته است. یافته‌ها نشان می‌دهد که داشتن سطح ویتامین B12 بالای ۳۰۰ نانوگرم در لیتر قبل از باردار شدن می‌تواند خطر ابتلاء به نقص‌های مادرزادی را در نوزاد کاهش دهد.

۴. یُد

دیگر این روزها بعید است کسی نداند که ویتامین B9 و ویتامین D چه قدر برای یک زن باردار ضروری است. اما ممکن است مردم جامعه کمتر بدانند که ید هم در دوران حاملگی چه اهمیتی دارد. در این دوران، هم شما و هم فرزند شما به ید کافی نیاز دارید تا تیروئیدتان وظیفه‌ی خود را به درستی انجام دهد و چندین فرآیند مهم بدن را تنظیم کند. همچنین شما در بدن‌تان به ید کافی نیاز دارید تا مطمئن باشید که مغز جنین با حداکثر پتانسیل رشد می‌کند.

تحقیقات در ایالات متحده‌ی آمریکا نشان می‌دهد که زنان در سال‌های باروری احتمالاً در معرض بیشترین خطر کمبود ید هستند. بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی ید هستند، اما مقدار آن بسته به میزان ید خاک و عوامل دیگر متفاوت است. نمک یددار هم منبع خوبی است، اما معمولاً در غذاهای فرآوری‌شده استفاده نمی‌شود. زنان روزانه ۱۵۰ میکروگرم ید قبل از بارداری و ۲۲۰ میکروگرم ید در دوران بارداری نیاز دارند.

تأمین این میزان ید روزانه با غذا همیشه آسان نیست. ATA (انجمن تیروئید آمریکا) پیشنهاد می‌کند که زنان باردار و شیرده روزانه ۱۵۰ میکروگرم ید را از یک مکمل غذایی برای جبران کمبودهای احتمالی ید، مصرف کنند. بهتر است مولتی ویتامین دوران اقدام به بارداری حاوی یدید پتاسیم باشد، زیرا این شکل از ید به خوبی جذب بدن می‌شود.

کدام ویتامین‌ها و مواد معدنی برای دوران اقدام به بارداری ضروری هستند؟

۵. آهن

در مراحل بعدی بارداری اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کند، اما همچنان برای سلامت باروری هم بسیار مهم است. آهن به تولید گلبول‌های قرمز خون و حفظ سلامت ماهیچه‌ها و بافت همبند کمک می‌کند. هر چه عدد ماه بارداری بالاتر برود، بدن شما از آهن برای تولید خون بیشتر برای رساندن اکسیژن و مواد مغذی به جنین در حال رشد استفاده خواهد کرد.

قبل از بارداری به حدود ۱۸ میلی‌گرم آهن در روز نیاز دارید. در دوران بارداری، نیاز شما به ۲۷ میلی‌گرم آهن در روز افزایش می‌یابد. منابع حیوانی حاوی آهن مثل گوشت بدون چربی، غذاهای دریایی و گوشت مرغ بهتر جذب می‌شوند. اما اگر گیاهخوار هستید یا به هر دلیلی زیاد گوشت نمی‌خورید، منابع گیاهی آهن مثل انجیر خشک، کشمش، زردآلوی خشک‌شده (قیسی)، لوبیا چشم‌بلبلی، عدس و اسفناج در دسترس هستند.

۶. کولین

کولین یکی از ویتامین‌های گروه B است و گاهی اوقات به عنوان ویتامین B4 نیز شناخته می‌شود. اما نمی‌توان قاطعانه گفت که کولین یک ویتامین است، زیرا در مقادیر بسیار کم در خود بدن ساخته می‌شود. بنابراین شبه‌ویتامین خواندن آن بهتر به نظر می‌رسد. این ترکیب ویتامین مانند است که بدن شما برای بهبود عملکرد حافظه، انتقال چربی و بسیاری از عملکردهای دیگرش به آن نیاز دارد. کولین همراه با فولات در دوران بارداری برای سلامت لوله عصبی و رشد مغز جنین ضروری است.

با وجود این میزان از اهمیت کولین، تعداد کمی از زنان باردار در رژیم غذایی خود کولین کافی دریافت می‌کنند. اکثر ویتامین‌های دوران بارداری حاوی کولین نیستند، زیرا قرار دادن آن در یک قرص یا سافت‌ژل دشوار است.

دریافت حداقل ۴۲۵ میلی‌گرم کولین در روز در حین تلاش برای بارداری و حداقل ۴۵۰ میلی‌گرم در روز در دوران بارداری ایده‌آل است. از غذاهای غنی از کولین مانند زرده‌ی تخم‌مرغ، ماهی سالمون، گوشت اردک، نخود فرنگی، مارچوبه، بادام زمینی، برنج قهوه‌ای، کلم بروکلی و کلم بروکسل استفاده و یک مولتی ویتامین با کیفیت بالا و حاوی کولین کافی برای کمک به رفع نیازهای خود تهیه کنید. زمانی که به باردار شدن فکر می کنید، دریافت کافی از این مواد مغذی ضروری است.

قرص پرگناکر کانسپشن ویتابیوتیکس ۳۰ عددی

قرص پرگناکر کانسپشن ویتابیوتیکس ۳۰ عددی

قرص پرگناکر کانسپشن ویتابیوتیکس غنی شده از ویتامین های ضروری بدن و ریز مغذی ها که مصرف آن به ویژه در دوران بارداری تاثیر رضایت بخشی در سلامت مادر و جنین خواهد داشت.

کدام داروها حین اقدام به بارداری نباید مصرف شوند؟

بعضی از داروها بر روی باروری اثر می‌گذارند و به همین دلیل مصرف آن‌ها حین اقدام به بارداری نیز می‌تواند اثرات منفی داشته باشد. در ادامه تعدادی از این داروها را به شما معرفی خواهیم کرد. با این حال حتماً در این باره با پزشک معالج خود مشورت کنید.

۱. ملوکسیکام، دیکلوفناک یا سایر داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)

اگر از این داروهای ضدالتهاب برای بیماری‌هایی مانند آرتریت یا روماتیسم استفاده می‌کنید، باید بدانید که ممکن است به طور موقت در تخمک‌گذاری اختلال ایجاد کنند. داروهای ضدالتهاب بدون نیاز به نسخه مانند ایبوپروفن بسیار کم‌قدرت هستند، اما اگر به‌طور منظم و برای مدت طولانی آن‌ها را مصرف کنید یا دوزهای بالایی از آن‌ها را مصرف کنید، می‌توانند بر باروری شما تأثیر منفی بگذارند.

۲. داروهای آرام‌بخش و ضد‌روان‌پریشی

بعضی از این داروها، مانند ریسپریدون و آمیسوپراید، می‌توانند غده‌ی هیپوفیز شما را تحت تأثیر قرار دهند و قاعدگی شما را متوقف یا مختل کنند. با این حال، قطع مصرف‌شان هم ممکن است شما را بدحال کند. بنابراین ابتدا با پزشک عمومی خود درباره‌ی کاهش دوز یا جایگزینی مشورا کنید.

۳.داروهای تیروئید

در صورت مشورت با پزشک عمومی می‌توانید تعادل دوز این دارو را به درستی به دست آورید، زیرا مصرف کم یا بیش از حد آن می‌تواند شانس باردار شدن شما را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: ۶ دلیل برای مصرف مولتی ویتامین روزانه

توصیه‌هایی برای تقویت قوای باروری هنگام اقدام به بارداری

۱. از مصرف چربی‌های ترانس پرهیز کنید.

خوردن روزانه‌ی چربی‌های سالم برای تقویت باروری و سلامت کلی بدن مهم است. با این حال، چربی‌های ترانس به دلیل اثرات منفی بر حساسیت به انسولین، با افزایش خطر ناباروری مرتبط هستند. چربی‌های ترانس معمولاً در روغن‌های گیاهی هیدروژنه یافت می‌شوند و در بعضی از انواع مارگارین، غذاهای سرخ‌شده و محصولات فرآوری‌شده نیز وجود دارند. مطالعات نشان داده است که رژیم غذایی با چربی‌های ترانس بیشتر و چربی های اشباع‌نشده‌ی کمتر با افزایش احتمال ناباروری در مردان و زنان مرتبط است.

۲. فیبر بیشتری بخورید.

فیبر به بدن شما کمک می‌کند تا از شر هورمون‌های اضافی خلاص شود و قند خون را متعادل نگه دارد. انواع خاصی از فیبر می‌توانند به حذف استروژن اضافی، با اتصال به ذرات آن در روده و سپس خارج شدن‌شان به عنوان یک ماده‌ی زائد از بدن کمک کنند. یک مطالعه‌ی قدیمی‌تر در سال ۲۰۰۹ میلادی درباره‌ی فیبرهای محلول که در خوراکی‌هایی مثل آووکادو، جو و میوه‌ها وجود دارد، با سطوح پایین‌تر استروژن و پروژسترون مرتبط است.

در این مطالعه فیبر محلول در میوه قوی‌ترین ارتباط را با غلظت کمتر استروژن داشت.  مصرف روزانه‌ی ۲۵ گرم فیبر برای زنان و ۳۱ گرم برای مردان توصیه شده است. یک مطالعه‌ی دیگر در سال ۲۰۰۹ نشان داد که خوردن روزانه ۱۰ گرم فیبر غلات بیشتر، ۴۴ درصد احتمال ناباروری در زنان بالای ۳۲ سال را می‌کاهد.

۳. غذاهای غنی از آنتی‌اکسیدان بخورید.

آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فولات و روی می‌توانند باروری را در مردان و زنان بهبود بخشد. آن‌ها رادیکال های آزاد را در بدن شما غیرفعال می‌کنند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند به اسپرم و سلول‌های تخمک آسیب برسانند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ میلادی روی مردان جوان و بالغ نشان داد که خوردن ۷۵ گرم گردو (که سرشار از آنتی‌اکسیدان است) در روز کیفیت اسپرم را بهبود می‌بخشد.

توصیه‌هایی برای تقویت قوای باروری هنگام اقدام به بارداری

مطالعه‌ای دیگر بر روی ۲۳۲ زن نشان داد که مصرف فولات بیشتر با نرخ بالاتر لانه‌گزینی، بارداری بالینی و تولد زنده مرتبط است. هنوز درباره‌ی این که چه مقدار آنتی‌اکسیدان بر باروری تأثیر می‌گذارد نظری قاطع وجود ندارد، اما شواهدی وجود دارد که به پتانسیل آن اشاره می‌کند. خوراکی‌هایی مانند کلم قرمز، شکلات تلخ، چای سبز، هویج، لیمو ترش، گوجه فرنگی، دانه‌ی سماق و انار مملو از آنتی‌اکسیدان هستند.

۴. منابع دریافت پروتئین را تغییر دهید.

جایگزین کردن بخشی از پروتئین حیوانی دریافتی با منابع گیاهی پروتئین، خطر ناباروری را کاهش می‌دهد. یک مطالعه نشان می‌دهد که اگر تنها ۵ درصد از کل کالری از پروتئین گیاهی به جای پروتئین حیوانی تأمین شود، خطر ناباروری بیش از ۵۰ درصد کاهش می‌یابد. اگر در حال اقدام برای بارداری هستید، جایگزینی بعضی از پروتئین‌های حیوانی با پروتئین‌های گیاهی و دریایی فکر خوبی برای نتیجه‌گیری بهتر و سریع‌تر به نظر می‌رسد.

۵. مفصل‌تر صبحانه بخورید.

خوردن یک صبحانه‌ی مفصل می‌تواند به زنان مبتلا به مشکلات باروری کمک کند. یک مطالعه نشان می‌دهد که مفصل‌تر خوردن صبحانه بر اثرات هورمونی سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که از دلایل اصلی ناباروری است، اثر مثبت دارد. برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، با وزن متوسط، دریافت کالری بیشتر در وعده‌ی صبحانه باعث کاهش سطح انسولین تا ۸ درصد و سطح تستسترون تا ۵۰ درصد می‌شود. سطوح بالای هر دو ماده می‌تواند به ناباروری کمک کند. علاوه بر این، در پایان یک مطالعه‌ی ۱۲ هفته‌ای، تخمک‌گذاری این زنان بیشتر از زنانی بود که صبحانه‌ای سبک و شام سنگین می‌خوردند، که نشان‌دهنده بهبود باروری است. البته نباید فراموش کرد که افزایش حجم صبحانه بدون کاهش حجم وعده‌های غذایی شب و عصر احتمالاً باعث افزایش وزن می‌شود.

آنلاین دارو فروشگاهی است که فقط چند کلیک با شما فاصله دارد. فروش تنوع وسیعی از محصولات بهداشتی، آرایشی و مکمل‌ها، ارسال سریع و مشاوره‌ی رایگان و دلسوزانه مهم‌ترین مزیت‌های این فروشگاه است. گروه جوان آنلاین دارو تلاش می‌کند، تجربه‌ی خریدی شیرین و متمایز به شما تقدیم کند.

 

author-avatar

درباره نادیا غفاری

زنی معمولی به شکلی بسیار غیرمعمولی. نوشتن برای من عادتی جنون‌آمیز است. من حتی وقتی نمی‌نویسم، در حال نوشتن‌ام. اما اینجا می‌نویسم تا از شما و با شما یاد بگیرم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید